2009-05-06// Slätthög - Lessebo 4-2 (0-1)

Äntligen kom den första 3-poängaren i året serie efter mycket bra spel av Slätthög. Det var Lessebo som tog ledningen efter 12 minuter, målet kom till lite konstigt när en hörna damp ner på fötterna på en Slätthögsspelare och bollen gjorde en lyra förbi Pelle i Slätthögsmålet. Slätthög spelade hyggligt i början av matchen men det var Lessebo som kändes lite vassare bl.a. hade man en bra skott strax utanför efter 16 minuter. I den 27:e minuten hängde kvitteringen i luften när Razak sköt strax över från nära håll på en retur efter skott av David Bertilsson. Ytterligare en bra chans vaskades fram i 33:e minuten när en frispark nickades in mot Lessebomålet, målvakten Henrik Karlsson gjorde en bra räddning men släppte retur tyvärr fanns ingen Slätthögsspelare framme och kunde ta hand om bollen. Halvtidsledning för Lessebo med 0-1och det smakade bra med kaffe och korv i det kylslagna vädret.

Den andra halvleken skulle visa sig bli målrik och redan i den 50:e minuten kunde Slätthög kvittera till 1-1 genom Niclas Söderlund som slog ett fin inlägg från vänsterkanten bollen dalade ner mot bortre delen av Lessebomålet, David Bertilsson försökte nå den vilket gjorde att både back och målvakt blev ställda och bollen studsade direkt in i burgaveln. Ett mycket viktigt mål som stärkte Slätthögs spelare. Slätthög tog sedan ledningen i den 55:e minuten när Martin Petersson gjorde 2-1 när han nickade in en frispark, ett mycket snyggt mål. Efter detta fick Slätthög bra fart på spelet och en spelare som gjorde en mycket bra insats var Farouk. Många trodde nog att Slätthög ökade på sin målskörd i den 60:e minuten när Marcus Aulén slog en frispark där bollen tog stolpe/ribba i krysset, den hade varit värd ett bättre öde. Martin Petersson var duktig i anfallet och satte 3-1 till Slätthög i den 72:a minuten, ett inlägg där Martin bara skulle vara före målvakten och bollen slogs förbi målvakten in i mål. Nu kändes det som om segern var i hamn men Lessebo kom tillbaka i den 78:e minuten., man rullade upp Slätthögs försvar mycket snyggt och en fristående Ibrahim Ntwari kunde placera bollen i mål med en bredsida fram till 3-2. Slätthög replikerade dock snabbt och minuten senare blev det 4-2 när Martin Petersson gick förbi backen på vänstersidan och hade skottläge, dock ur liten vinkel, därför valde Martin passning snett inåt bakåt och där mötte Martin Carlsson med en bredsida och bollen satt obarmhärtigt i mål, även detta ett mycket snyggt mål. För matchen i sin helhet var Slätthög det bättre laget och framför allt i den andra halvleken, hela laget gjorde en stark insats i ett pressat läge då matchen var lite av "6-poängskarraktär". Nästa vecka på onsdag den 13/5 väntar match borta mot Lammhult, en svår uppgift men med dagens spel är vinst ingen omöjlighet. Grattis till segern !! /Sven-Åke

Niclas, Martin P och Martin C målskyttar mot Lessebo.