2009-05-03// Rottne - Slätthög 2-1 (1-1)

Rottne kunde vinna mot Slätthög med 2-1 efter 1-1 i halvlek. Slätthög hade svårt hela matchen att skapa riktigt vassa målchanser då Rottne spelade ett säkert försvarsspel och var väldigt rörliga och snabba i sitt anfallsspel dessutom blev det ofta farligt när Rottne fick fasta lägen runt Slätthögsmålet. I den 12:e minuten fick Rottne hörna och nicken gick strax utanför Slätthögs mål. Slätthög hade som sagt svårt att komma fram men i den 23:e minuten tog man ledningen med 0-1 efter att David Bertilsson fick en boll som han tog emot och vände på en "5-öring", med vänstern dundrade han in bollen i mål från 25 meter, ett mycket snyggt mål. Rottne fortsatte sitt frejdiga spel och skapade ytterligare några bra chanser. I 38:e minuten blev det resultat på en frispark från vänster på Slätthögs planhalva, bollen nickades mot mål av en Rottneanfallare och bollen tog sedan på en annan Rottnespelare som låg på mållinjen i misstänkt offsideläge men målet godkändes och det var utjämnat till 1-1 och det var helt rättvist.

Den andra halvleken bjöd på sämre spel från båda lagen men det var Rottne som fortsatte att trumma på och Slätthög som försökte kontraslå. I den 48:e minuten hade Slätthög en  bra chans när Niclas Söderlund slog inlägg till Daniel Söderlund och han passade till David Bertilsson men skottet gick precis utanför krysset. Slätthög fick även i denna match en man utvisad denna gång i den 50:e minuten efter två gula kort. Per Bergendahl i Slätthögsmålet höll Slätthög kvar i matchen i den 82:a minuten när en Rottnespelare slog ett hårt direktskott från nära håll, Per kunde inte hålla bollen men kunde ta bollen innan den passerade mållinjen. Båda lagen försökte få till ett avgörande mål men matchen såg ut att gå mot oavgjort. När det återstod ett par minuter fick Rottne en onödig frispark strax utanför straffområdet. Bollen slogs mycket snyggt i mål via stolpen och Rottne ledde så med 2-1 vilket också blev slutresultatet. Tyvärr är det så att Slätthög inte räcker till riktigt för tillfället dessutom görs det för mycket individuella misstag i bl.a. passningarna OCH vi vinner inga matcher när vi måste spela matcherna med en man mindre !! Nu väntar Lessebo hemma på onsdagkväll kl 19.00. Då gäller det att "kavla upp ärmarna" och jobba, jobba, jobba. Kom igen grabbar !! /Sven-Åke