2009-04-25// Slätthög - Alvesta  1-2 (1-0)

Hemmapremiären mot Alvesta slutade med förlust 1-2 efter halvtidsledning för Slätthög. Matchen avgjordes i ett strålande vackert väder och på en plan som var i utmärkt skick. Spelet var ganska jämnt i 1:a halvlek och inget av lagen kom fram till några riktigt vassa avslut, förutom Slätthögs senare del av halvleken. Razak hade ett hyggligt skott strax utanför efter en kvarts spel. Tyvärr drabbades Slätthög av en utvisning i den 23:e minuten på Razak vilket medförde spelverkan framför allt i den 2:a halvleken. Ett par minuter senare kom en Slätthögs anfallare förbi Alvestas försvar och Alvesta målvakt tog spelaren mycket hårt utanför straffområdet. Domaren dömde frispark och gav varning till Alvestas målvakt men det som diskuterades var om inte en frilägesutvisning låg till hands. Nu blev det inte så och frisparken gick högt över. Slätthög hade ytterligare en bra chans i den 30:e minuten Chris slog en boll som gick parallellt utmed målet men dt fanns ingen Slätthögsspelare som kunde sätta den i mål. Slätthög tog ledningen i den 32:a minuten, Martin Pettersson fick en mycket fin djupledsboll och tog sig rakt genom Alvestas försvar. Martin placerade in bollen i målet till 1-0 förbi en utrusande målvakt.

I den 2:a halvleken fick Alvesta en straff efter att en Alvestaspelare blivit nerdragen av Slätthögs målvakt. Straffen satt säkert i mål och det var kvitterat till 1-1. Efter detta hade Slätthög svårt att mobilisera kraft frammåt för att skapa några chanser. Inte heller Alvesta skapade något speciellt. Därför kändes det lite snöpligt när Alvesta kunde göra 1-2 i den 77:e minuten. Resultatet stod sig sedan matchen ut.Nästa match spelas borta mot Rottne den 2/5 kl 15.00. /Sven-Åke

Martin gjorde 1-0 mot Alvesta