2003-10-18// Unnaryd - Slätthög  3-2 (2-1).

Det blev en spännande kvalmatch i dagens bortamatch mot Unnaryd. Men tyvärr är inte alltid fotbollen rättvis och det är gjorda mål som räknas. Matchen höll ett högt tempo från början och det var Slätthög (i vitt) som började bäst. Slätthög tog ledningen med 0-1 i den 5 minuten när Jens Ekholm slog ett inlägg till Peter Friberg som sköt ett hårt skott vilket Unnaryds målvakt kunde rädda men returen gick till Rickard Erlandsson som satte bollen i mål med ett bra vänsterskott. Slätthög skapade ett par ytterligare mycket vassa chanser men bollen ville inte in. Lite snopet var det därför när Unnaryd fick straff i den 17:e minuten sedan en spelare blivit nerdragen i straffområdet. Niclas Johannesson slog en välplacerad straff vilket innebar 1-1. I den 27:e minuten var vi säkra på att ta ledningen på nytt men David Karlssons skott räddades av målvakten och när Tomas Nilsson skulle nicka in returen var målvakten återigen på rätt ställe (eller fel.....). Unnaryd vände spelet snabbt i den 40:e minuten och kunde ta ledningen med 2-1 genom Martin Peyronsson.

I den 2:a halvleken blev Unnaryd hårt pressat redan från början. I den 46:e minuten kom David Karlsson fri med målvakten men skottet slank precis utanför stolpen. En ny kvitteringschans blev det i den 53:e minuten när Peter Andersson sköt ett skott som gick från stolpe till stolpe och sedan till målvakten. Eftersom det kändes som om vi var på väg att kvittera med det ganska stora spelövertag vi hade blev det en total kalldusch när Unnaryd gjorde 3-1 i den 68:e minuten på en välplacerad frispark. Slätthögs fina spel fortsatte och målchanser saknades som sagt var inte. I 75:e minuten hade Rickard Erlandsson ett bra vänsterskott som ven utanför stolpen. Peter Andersson fick en ny möjlighet i den 80:e minuten men skottet tog på en utrusande målvakt. Så i den 81:a minuten tändes ett hopp, på hörna nickade Marko Pantsar mycket snyggt in 3-2. De sista 10 minuterna blev oerhört spännande då Slätthög låg på med samtliga spelare, inklusive målvakten, för att om möjligt få till en kvittering. Tyvärr fick vi en spelare utvisad efter ett mycket märkligt gult kort när vår spelare inte fick stå framför Unnarydsmuren vid en frispark ! Slätthög gjorde en mycket bra match och Unnaryd kom undan med blotta förskräckelsen. Men Unnaryd gjorde 3 mål och vi bara 2 och därför blev det förlust men det känns lite bistert. Jag vill ändå ge en stor eloge till hela vårt lag för en mycket bra match. Nu tar vi nya tag i den sista kvalmatchen mot Ankarsrum kommande lördag.

Rickards och Markos mål räckte inte för att besegra Unnaryd.